Sýček – IV

Sýček – IV

Sýček

“IV”

released September 17, 2024

Sýček je známý jako posel smrti, ale v české alternativní hudbě byl vždy přízviskem pro hudební antižánr krautrock, který tuzemské kapely do svých repertoárů zařazovali jen velmi sporadicky. Motorické bicí, hypnotické melodie, repetitivní struktury, minimalistické texty a heslo méně je více ale tuto kapelu charakterizovalo od prvních songů. Jejich debutové album „I” (vyšlo u NAAB) bylo v roce 2017 nadšeně přijato hudebními kritiky ( nominace na cenu Vinyla a zařazení do TOP10 českých desek za rok 2017 mezinárodního magazínu Beehype.) Po tom, co kapela hojně koncertovala a absolvovala i několik evropských tour, ale přišlo delší odmlčení zapříčiněné rozpadem původní jihočeské sestavy.

Sýček jako fénix vstává z popela v minulém roce, kdy frontman a zpěvák skupiny Libor Staněk II. společně s kytaristou Richardem Steinem (Pokora) do nové formace přizvali Jakuba Zháňala (ex Acute dose), Ambroze Šuleje (Krstní Otcovia) a Adama Křizovenského s Nataly Středovou (GRÜNT).

V současnosti už tedy česko-slovenská kapela Sýček na podzim 2024 vydává po sedmi letech druhou studiovou desku s lakonickým názvem „IV“. Nové uskupení se navrací tam odkud Sýček vzlétl poprvé: ke krautrockovému vzývání, které fanoušky uvádí do… more
credits
releases September 17, 2024

Recorded, mixed and mastered by Ondřej Ježek at Jámor studio: Leden až červen 2024.

All songs by Sýček

Libor Staněk II. – zpěv, kytara, texty
Richard Pokora Stein – kytara
Ambroz Šulej – basa, kytara zpěv
Jakub Zháňal – bicí
Naty Středová – syňtáky, zpěv
Adam Křižovenský – kytara, bubínky, trumpeta, saxofon
Honza Podskalský – zpěv

LP released with Polí5 and Vlna Records
Artworks: Štěpán Blaschko

Button: by-nc-nd